Uslovi korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela MOJportal Group portala i svih njegovih dijelova kompanije Promotim d.o.o. Sarajevo (u nastavku samo MOJportal Group) automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem MOJportal Group portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio MOJportal Group portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

MOJportal Group portali

Kompanija Promotim d.o.o. Sarajevo posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja MOJportal Group portala. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje MOJportal Group portala ukoliko ne krše pravila korištenja.

MOJportal Group sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

MOJportal Group sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje MOJportal Group portala koristite na vlastitu odgovornost i MOJportal Group ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup MOJportal Group portalima i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

MOJportal Group polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava MOJportal Group portala i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (MOJportal Group, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je MOJportal Group povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na vanjske stranice

MOJportal Group sadrži linkove na web stranice izvan vlastitih portala. MOJportal Group linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Zaštita privatnosti

MOJportal Group štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

MOJportal Group se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

MOJportal Group može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke MOJportal Group koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

MOJportal Group obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

MOJportal Group se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila MOJportal Group portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Poruke MOJportal Group i sponzora

MOJportal Group svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti MOJportal Group portala i sponzora.

Promjena pravila

MOJportal Group zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama MOJportal Group može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.