Video
U Sudu BiH nastavljeno je suđenje Zijadu Turkoviću i još osmorici optuženih za ubistva, pokušaj ubistva, krijumčarenje droge, iznude i pljačku dva i po miliona maraka iz Kargo centra Aerodroma Sarajevo
Tekst: A A AFTV Dnevnik
U Sudu BiH suđenje Zijadu Turkoviću

Objavljeno 06.10.2011 u 08:33

U Sudu BiH nastavljeno je suđenje Zijadu Turkoviću i još osmorici optuženih za ubistva, pokušaj ubistva, krijumčarenje droge, iznude i pljačku dva i po miliona maraka iz Kargo centra Aerodroma Sarajevo. Jučer su svjedočili Nermin Šehović i Vahidin Šahimpašić.

Turkovićev advokat Fahrija Karkin naveo je da njihovi iskazi nisu relevantni jer su oni prenosili iskaze svjedoka. Tužilaštvo ovaj slučaj kvalifikuje kao najobimniju istragu u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini.

Svaku priliku Zijad Turković koristi da iskaže nepoštivanje institucije državnog suda. Tako se jednom predstavlja kao tapetar, a drugi put je umjetnik. Vođa zločinačke organizacije, najbrutalnije u postdejtonskoj BiH, Zijad Turković, izbačen je iz sudnice prije završetka suđenja.

Sve vrijeme tokom iznošenja detalja monstruoznih zločina, o čemu su govorili policijski inspektori, Turković se podsmjehivao i dobacivao.


(TVportal)