Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH: Podrška ministru Helezu
Protiv revizije su samo oni koji su na nelegalan način ostvarili prava koja im po zakonu ne pripadaju. Medijski napadi na ministra Heleza, posebno oni koji ga optužuju da se time ugrožavaju nacionalna prava samo jednog naroda, imaju za cilj sačuvati na kriminalan način stečena prava i nastaviti istom metodologijom 'zaštite naroda', navodi UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH
Tekst: A A A'Nastaviti započetu reviziju'
Udruženje penzionera vojnih osiguranika u FBiH: Podrška ministru Helezu

Objavljeno 07.09.2011 u 14:28

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH iskazao je punu podršku ministru za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata u FBiH Zukanu Helezu i zatražio da se nastavi započeta revizija u svim segmentima ostvarenih prava boračke populacije.

Protiv revizije su samo oni koji su na nelegalan način ostvarili prava koja im po zakonu ne pripadaju. Medijski napadi na ministra Heleza, posebno oni koji ga optužuju da se time ugrožavaju nacionalna prava samo jednog naroda, imaju za cilj sačuvati na kriminalan način stečena prava i nastaviti istom metodologijom 'zaštite naroda'“, navodi UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH u saopćenju za javnost.

Ovo udruženje traži da se pojedinci i grupe ne zaklanjaju iza zaštite nacionalnih prava, nego da se svi zajedno, pojedinci i organizovne grupe građana a posebno institucije sistema suprotstave kriminalu i korupciji koji su duboko ukorijenjeni u našem društvu.

Zasad imamo hrabre pojedince, u koje ubrajamo i ministra Heleza, koji su spremni uhvatiti se ukoštac s ovom nemani koja nagriza decenijama naše društvo“, ističu iz ovog udruženja.

Udruženje je spremno, kako se dodaje, staviti na raspolaganju svoje resurse i dati svoj puni doprinos u reviziji ostvarenih prava, posebno u oblasti penziono-invalidske zaštite.


(Fena/MOJportal)