Porodica Milošević ostaje bez kuće na Dedinju?
Porodica nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića mogla bi da ostane bez kuće u Užičkoj 34, u elitnom beogradskom naselju Dedinje, pošto je Viši sud poništio Vladino rješenje iz 1999. godine kojim je Miloševiću data ova kuća na korišćenje
Tekst: A A A



Beograd
Porodica Milošević ostaje bez kuće na Dedinju?

Objavljeno 15.06.2011 u 15:31

Porodica nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića mogla bi da ostane bez kuće u Užičkoj 34, u elitnom beogradskom naselju Dedinje, pošto je Viši sud poništio Vladino rješenje iz 1999. godine kojim je Miloševiću data ova kuća na korišćenje.

Viši sud u Beogradu donio je presudu u sporu Srbije protiv Miloševićeve supruge Mirjane Marković i kćerke Marije Milošević, kojom se briše njihovo pravo svojine nad vilom u Užičkoj 34.

Sud je tako usvojio tužbeni zahtjev države Srbije i poništio odluku i rješenje stambene komisije Vlade Srbije o davanju na korišćenje ove kuće, površine 95 metara kvadratnih.

Sud je proglasio ništavnim i ugovore, iz marta iste godine, o zakupu stana i otkupu istog stana između države Srbije i Miloševića.

Odbijen je kao neosnovan prigovor tuženih kojim su tražile utvrđivanje ništavnosti Komisije za stanove.

Spor oko kuće u Užičkoj trajao je više od deset godina, a država je tražila poništaj ugovora, uz obrazloženje da je Milošević kuću i plac u elitnom dijelu Beograda kupio za bagatelu, za tadašnjih 9.500 maraka.


(Srna/MOJportal)