Kineza iz Kozarske Dubice pokrale knjigovođe
Državljanin Kine Jang Hiaovei prijavio je radnice knjigovodstvene agencije "KiM" Lepu Kovačić i Ljubicu Mirić da su oštetile njegovu firmu "Kineski zmaj" iz Kozarske Dubice za 16.500 KM
Tekst: A A A'Uhodana' ekipa
Kineza iz Kozarske Dubice pokrale knjigovođe

Objavljeno 13.04.2011 u 07:31

Državljanin Kine Jang Hiaovei prijavio je radnice knjigovodstvene agencije "KiM" Lepu Kovačić i Ljubicu Mirić da su oštetile njegovu firmu "Kineski zmaj" iz Kozarske Dubice za 16.500 KM.

On je u prijavi naveo da su ga Kovačić i Mirić, koje su za njega obavljale knjigovodstvene poslove, u posljednje tri godine izmanipulisale, jer, navodno, nisu uplaćivale novac koji im je davao za uplatu obaveza za svoju firmu.

Ovo nije prva prevara za koju se terete vlasnice Knjigovodstvene agencije u Kozarskoj Dubici.

Sredinom februara ove godine sličnu prevaru, kojoj su kumovale Kovačić i Mirić, policiji je prijavio Nenad Brdar, vlasnik autopraonice "Benz" u Kozarskoj Dubici, pišu Nezavisne novine.

On je naveo da su ga njih dvije prevarile za iznos od 5.800 maraka. Tada je ispričao da im je novac za uplatu poreza davao 19  mjeseci, što one, kako se ispostavilo, nisu učinile. Brdar je tada izjavio da mu je Kovačić obećala vratiti novac ako je ne prijavi policiji.

"Mjesec dana me zavlačila, ali novac mi nikada nije dala, pa sam pronevjeru i prevaru prijavio policiji", kazao je tada Brdar, koji je protiv prevarantica, preko advokata, tražio odštetu.

Kovačić tada nije komentarisala Brdarevu prijavu, samo je rekla da se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, ali da ne bježi od svojih obaveza.

Prema informacijama iz CJB Banjaluka, Policijskoj stanici u Kozarskoj Dubici protiv ovih prevarantica je do sada podneseno čak 10 prijava zbog počinjenih istih ili srodnih krivičnih djela.

Ukupan iznos u svim oštetnim zahtjevima njihovih klijenata je oko 65.000 maraka.


(MOJportal)