Bh. autori u antologiji pjesama u Kanadi
U Kanadi je u izdanju Svjetske akademije za mir Stephena Gilla, objavljena Antologija pjesama (II dio) u kojem su se, unutar predstavljanja poezije 24 pjesnika, našle i pjesme dvoje bosanskohercegovačkih autora Sabahudina Hadžialića i Samire Begman
Tekst: A A AIzdavačka kuća "Vesta"
Bh. autori u antologiji pjesama u Kanadi

Objavljeno 15.02.2011 u 10:51

U Kanadi je u izdanju Svjetske akademije za mir Stephena Gilla, objavljena Antologija pjesama (II dio) u kojem su se, unutar predstavljanja poezije 24 pjesnika, našle i pjesme dvoje bosanskohercegovačkih autora Sabahudina Hadžialića i Samire Begman.

Hadžialić je predstavljen sa sedam pjesama na engleskom jeziku, dok je Begman zastupljena s dvije pjesme.

Knjiga je objavljena u izdanju Izdavačke kuće "Vesta" iz Cornwala, Ontario. Urednici/recenzenti su dvojica poznatih književnika iz Indije dr. Ram Sharma i dr. Mosam Simha.

Sabahudin Hadžialić je rođen u Mostaru, 23. septembra 1960. i član je Društva pisaca BiH, kao i Društva novinara BiH. Glavni je i odgovorni urednik elektronskog i štampanog magazina za kulturu i umjetnost "Diogen pro kultura". Do sada mu je štampano deset knjiga.

Samira Begman Karabeg je rođena 1954. u selu Husimovci kraj Sanskog Mosta. Od 1977. godine stalno je nastanjena u Cirihu.
Piše poeziju i prozu na bosanskom i njemačkom jeziku te prevodi na oba jezika. Njeni radovi su dosad obuhvaćeni u pet antologija njemačkih i švicarskih izdavača.

Izdala je tri samostalne zbirke pjesama na bosanskom i dvije na njemačkom jeziku. Član je udruženja književnika Švicarske, saopćeno je iz "Diogena".  


(Fena/MOJportal)