Brutalno pretučen dječak u školskom dvorištu na Mojmilu
U krugu Osnovne škole “Gazaz” na Mojmilu, u kojoj nastavu pohađaju djeca bez jednog ili oba roditelja, stariji muškarac brutalno je pretukao desetogodišnjeg dječaka
Tekst: A A ASarajevo
Brutalno pretučen dječak u školskom dvorištu na Mojmilu

Objavljeno 07.12.2010 u 20:53

U krugu Osnovne škole “Gazaz” na Mojmilu, u kojoj nastavu pohađaju djeca bez jednog ili oba roditelja, stariji muškarac brutalno je pretukao desetogodišnjeg dječaka. A svemu je prethodila tuča dvojice učenika, prenosi RTV FBiH.

“Sinoć oko osam sati dovedeno je dijete u pratnji majke, pretukao ga je nama nepoznati muškarac. Dijete je bilo vidno u stanju šoka i stresa. Urađena je kompletna dijagnostika, imao je udarce u glavu, vrat i po cijelom tijelu”, kazala je za Federalnu TV glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

“Čovjek ga je udario šakom i on je pao, udario glavom u ćošak i od tada ne priča”, kaže otac djeteta Fero Habibović.

Dječak je i dalje u stanju teškog šoka i od jučer ne govori. Iz bolnice su mu preporučene obavezne posjete neuropsihijatru i psihologu. Roditelji dječaka su očajni, jer nadležni iz škole ne žele ništa poduzeti.

Federalna TV iz neslužbenih izvora saznaje da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju u toj školi, jer su i ranije zabilježeni slučajevi maltretiranja djece u krugu škole. Jedan od direktora škole tvrdi da ovo nije ništa strašno, i da ne razumije zašto se stvara tolika buka. Cijeli slučaj škola nije prijavila ni resornom ministarstvu obrazovanja, koje je za ovaj događaj saznalo od ekipe Federalne TV.

“Očekujemo da nas o tome hitno izvijesti direktor škole. Pokušali smo stupiti u vezu s njim, nismo uspjeli, proslijedili smo faks i očekujemo odgovor”, kaže pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Kantona Sarajevo Sretko Žmukić.

U krugu škole danas su čak pokušali spriječiti i ulazak policije i novinara. Policija radi na rasvjetljavanju slučaja. Istraga će pokazati šta se stvarno dogodilo, kao i razloge zbog kojih škola pokušava zataškati slučaj.


(MOJportal)