Banjaluka izdvojila 50.000 KM pomoći Kraljevu
Davidović je naveo "da ako iko razumije šta je zemljotres onda su to građani Banjaluke" koji su to isto doživjeli
Tekst: A A ASaniranje posljedica potresa
Banjaluka izdvojila 50.000 KM pomoći Kraljevu

Objavljeno 05.11.2010 u 12:00

Skupština grada Banjaluka odobrila je danas 50.000 KM pomoći za saniranje posljedica zemljotresa koji je zadesio Kraljevo i okolinu.

"Sredstva koja su danas izdvojena iz budžetske rezerve poslužiće Kraljevu i građanima ovog grada kao prva pomoć. Ovim putem građani Banjaluke iskazuju solidarnost", rekao je novinarima gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović nakon vanredne sjednice gradskog parlamenta.

Davidović je naveo "da ako iko razumije šta je zemljotres onda su to građani Banjaluke" koji su to isto doživjeli.

On je najavio da će u Banjaluci na gradskom nivou biti formiran štab koji će se baviti prikupljanjem pomoći za građane Kraljeva i najavio da će dio gradskih vlasti i posjetiti Kraljevo.

U zemljotresu koji je 3. novembra zadesio centralnu Srbiju najteže je stradalo Kraljevo sa okolinom. U zemljotresu je poginuo bračni par, a oko 100 ljudi je teže ili lakše povrijeđeno. Na zgradama i objektima u Kraljevu i okolini je pričinjena velika materijalna šteta.

U Banjaluci se 26. oktobra 1969. godine dogodio zemljotres jačine osam stepeni Merkalijeve skale, kada je 15 osoba poginulo, a hiljade je povrijeđeno.


(Srna/MOJportal)