Pero Gužvić zlostavljao djevojčice: Osuđeni pedofil iz BiH uhapšen u Beogradu
Beogradska policija uhapsila je Peru Gužvića (63), koji je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci osuđen na deset godina i šest mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice
Tekst: A A AStigao letom iz Moskve
Pero Gužvić zlostavljao djevojčice: Osuđeni pedofil iz BiH uhapšen u Beogradu

Objavljeno 26.12.2016 u 10:46

Beogradska policija uhapsila je Peru Gužvića (63), koji je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci osuđen na deset godina i šest mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice.

On je jučer uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", odmah po izlasku iz aviona.

Gužvić je stigao letom iz Moskve i identifikovan je kao bjegunac na pasoškoj kontroli, s obzirom na to da je za njim raspisana Interpolova poternica, piše Kurir.

Navodno je imao dokumenta na svoje ime i nije pružao otpor, niti je bio iznenađen. Znao je da je protiv njega vođen postupak zbog zlostavljanja dvije djevojčice tokom kojeg se branio sa slobode sve dok nije pobjegao iz države.

On je osuđen pravosnažno zbog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice, koje su u to vrijeme imale 10, odnosno 11 godina. On je proglašen krivim jer je od oktobra 2010. do aprila 2011. više puta na "svirep i ponižavajući način" vršio spolno nasilje nad djevojčicama.

Zbog zlostavljanja starije djevojčice osuđen je pravosnažno na pet godina zatvora, a zbog mlađe na šest, pa mu je sud izrekao objedinjenu kaznu od deset i po godina. Tokom postupka Sud je isključio javnost sa suđenja zbog zaštite privatnosti djevojčica i Gužvićevih žrtava. Presudu je nakon žalbenog postupka potvrdio i Vrhovni sud RS, nakon čega je Gužvić pobjegao iz zemlje.

''Djevojčice je zlostavljao dok ih je vozio na svom traktoru u jednom selu kod Srpca. Dodirivao ih je po intimnim dijelovima tijela. Desetogodišnjakinju je jednom prilikom skinuo i dodirivao je i u svojoj automehaničarskoj radnji. Istoj djevojčici je u njenoj kući pokazivao svoj spolni organ i dodirivao je''
- navodi se u  izrečenoj presudi.

Pri tome je djevojčicama prijetio da nikome ništa ne smiju reći.


(MOJportal)