Magla na području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja...
Vozačima se jutros skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost na širem području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja te zapadne krajeve zemlje i dijelove Kantona Sarajevo
Tekst: A A ABIHAMK
Magla na području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja...

Objavljeno 26.12.2016 u 08:44

 Vozačima se jutros skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost na širem području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja te zapadne krajeve zemlje i dijelove Kantona Sarajevo.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači se upozoravaju i na jake udare vjetra na putnom pravcu Drežnica- Mostar. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila. 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 20 minuta.
 
Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajaju se putni pravci M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(MOJportal)