Prognoza vremena za danas
U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Krajini i na zapadu Bosne. Po kotlinama s maglom i sumaglicom
Tekst: A A AFHMZ
Prognoza vremena za danas

Objavljeno 26.12.2016 u 08:22

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Krajini i na zapadu Bosne. Po kotlinama s maglom i sumaglicom.

Ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima slab i povremen snijeg.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab južni i jugoistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature kretat će se od 4 do 10, u Krajini i Hercegovini od 9 do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno i maglovito. Povremeno je moguća slaba rosulja. Dnevna temperatura zraka iznosit će oko 4 stepena.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno i maglovito vrijeme. U Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3, Bihać, Drvar, Sokolac -2, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo -1, Ivan-sedlo, Jajce, Livno, Stolac, Zenica, Čapljina 0,  Goražde 1, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla 2, Bijeljina, Doboj 3, Mostar, Trebinje, Zvornik 4,  Gradačac, Neum 7 stpeni.
 
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(MOJportal)