Zasad nema preživjelih nakon pada ruskog vojnog aviona
Spasilački helikopter je u Crnom moru otkrio dijelove ruskog vojnog aviona koji se srušio na putu za Siriju. U avionu su se nalazile 92 osobe, a većina putnika su bili članovi vojnog hora Aleksandrov. Za sada nije pronađena nijedna preživjela osoba
Tekst: A A ACrno more
Zasad nema preživjelih nakon pada ruskog vojnog aviona

Objavljeno 25.12.2016 u 11:10

Spasilački helikopter je u Crnom moru otkrio dijelove ruskog vojnog aviona koji se srušio na putu za Siriju. U avionu su se nalazile 92 osobe, a većina putnika su bili članovi vojnog hora Aleksandrov. Za sada nije pronađena nijedna preživjela osoba.

Avion je nestao s radara nekoliko minuta nakon polijetanja iz Sočija. Hor je putovao u Siriju, gdje su trebali nastupiti pred ruskim vojnicima koji se tamo nalaze. Među 65 članova hora za koje se pretpostavlja da su mrtvi je i voditelj hora, dirigent i kompozitor Valerij Halilov.
 

Osim članova hora, u avionu je bilo devet novinara medijskih kuća Channel One Russia, NTV i Zvezda, osam vojnika, dva službenika i osam članova posade.

"Ostaci aviona pronađeni su na dubini od 50 do 70 metara, 1,5 kilometara od obale", navedeno je u saopćenju ministarstva odbrane.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je naredio istragu i uputio saučešće porodicama žrtava.


(MOJportal)