Naizgled pozitivna stvar koja vam zapravo uništava vezu
Kada postoji ozbiljna prepreka na vašem ljubavnom putu, uobičajeno je misliti da što prije oprostite i krenete dalje, tim bolje
Tekst: A A ALjubav&Veze
Naizgled pozitivna stvar koja vam zapravo uništava vezu

Objavljeno 24.12.2016 u 09:52

Kada postoji ozbiljna prepreka na vašem ljubavnom putu, uobičajeno je misliti da što prije oprostite i krenete dalje, tim bolje.
 
No, čini se kako ova naizgled pozitivna navika zapravo radi više štete nego koristi, a to je sada i znanstveno dokazano.
 
Drugim riječima, prerano opraštanje prošlih prijestupa i grešaka, može imati štetne učinke na vaš odnos, posebno u slučaju ako osoba koja oprašta nije bila spremna to učiniti tako brzo, no na kraju je ipak to učinila, jer je željela sačuvati svoj ljubavni odnos.
 
Čak i ako nitko ne spominje prošlost, za partnera koji je povrijeđen, vjerojatnije je kako će pretjerano reagirati na nešto nevezano i bezazleno, ostavljajući drugog partnera zbunjenim i frustriranim.
 
Tako se u praksi, ponašanje za koje smo pretpostavljali kako je najzdravije za naš odnos, zapravo pokazalo kao prilično destruktivno, ako se problem istinski ne riješi s obje strane.
 
Pravodobnim rješavanjem problema i iskrenom komunikacijom o njegovim posljedicama, manje je vjerojatno da će se on pojaviti u budućnosti pa ubuduće budite pametniji.
 

 


(MOJportal)