Studentica prodaje pozitivne testove za trudnoću
I dok pomislite da ste čuli za sve, uvijek postoji nešto što će vas iznenaditi
Tekst: A A ABizarno
Studentica prodaje pozitivne testove za trudnoću

Objavljeno 23.12.2016 u 12:47

Inovativni načini zarade su vječna inspiracija.

I dok pomislite da ste čuli za sve, uvijek postoji nešto što će vas iznenaditi.

Tako se jedna studentkinja s Floride, koja je u šestom mjesecu trudnoće, odlučila na veoma jednostavan, iako prilično kontroverzan, način finansiranja školovanja – prodaje pozitivne testove za trudnoću, po cijeni od 30 dolara za komad.

“Dakle, radi se o ovome – ja sam u šestom mjesecu trudnoće. Ja vam za određenu cijenu dajem proizvod, a riječ je o pozitivnim testovima za trudnoću”, odgovorila je ova djevojka na novinarsko pitanje, iako u tom trenutku nije znala da je zovu novinari.

“E sad, da li ćete te testove koristiti kao šalu ili da ucijenite nekog direktora ili ljubavnika, mene jednostavno ne zanima, to nije moja stvar. Moje je da vam za određenu cijenu isporučim određeni proizvod”, rekla je ova djevojka.

Ona sama priznaje da nikada kupce nije ni pitala kako će iskoristiti taj uzorak. Novinari, koji su ugovorili sastanak s njom, dogovorili su da se nađu u okolini Džeksonvila. Naravno, ona nije znala s kim se susreće.

Nakon što su se našli u jednom restoranu, djevojka je otišla do najbliže apoteke i kupila test za trudnoću. Onda je otišla do toaleta i vratila se s pozitivnim testom trudnoće, koji je stavila u sterilnu kesu. Sve je bilo gotovo za čas posla, a ona je dobila svojih 30 dolara.

U kratkom razgovoru priznala je da je jedno vrijeme, kada je saznala da je trudna, počela da traži posao. Međutim, onda je čula za druge djevojke koje zarađuju na ovaj način. Odlučila je da je ovo suviše dobra prilika da bi je propustila:

“Imala sam prilike da čujem i vidim druge žene koje zarađuju na ovaj način. Vjerovali ili ne, ali na ovaj krajnje jednostavan način zaradim i do 200 dolara dnevno. Dakle, ne moram ništa da radim, samo obavim običnu fiziološku potrebu.”

Pored činjenice da je trudna, dodatni problem je i to što nema dovoljno novca da studiranje privede kraju, a ovim džeparcem vjerovatno će uspjeti u tome:

“Samim time što sam završna godina, znači da imam daleko veće troškove studiranja. Moram platiti diplomiranje, tako da nisam puno razmišljala da li da počnem s ovim ili ne.”

Ubrzo nakon što je svoj oglas postavila na “Craiglist”, priznaje da su ponude počele da se redaju, jedna za drugom. Samo u toku jednog dana dobila je na destine poziva za pozitivan test trudnoće. Zbog nekih klijenata je čak putovala u gradove poput Orlanda, ali nikada nije željela da pita kako će iskoristiti te uzorke. Za nju, to je samo posao od kojeg može lijepo da zaradi.

Dejl Karson, pravni zastupnik, kaže da ova trgovina spada u tzv. sivo područje zakona. Jer, prodaja urina nije zakonski zabranjena, ali bi kupac mogao da iskoristi taj uzorak za određenu prevaru.

“Dakle, ne postoji zakon koji bi zabranio ovu praksu. Istina, teško je ovako namjenski donijeti neki zakon, ali opet, ova vrsta trgovine se obavlja s ciljem prevare”, kaže Karson.

Inače, ove testove najčešće kupuju žene koje ne mogu da zatrudne, a na ovaj način mogu da pridobiju svoje svekrve, koje ih obično prozivaju zbog neplodnosti.


(MOJportal)