Bojim se da će naredna godina biti još teža
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da građani ne mogu biti zadovoljni sa odlezećom godinom. A, boji se, dodao je, da bi naredna godina za njih mogla biti i teža
Tekst: A A A



Nermin Nikšić
Bojim se da će naredna godina biti još teža

Objavljeno 23.12.2016 u 11:58

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da građani ne mogu biti zadovoljni sa odlezećom godinom. A, boji se, dodao je, da bi naredna godina za njih mogla biti i teža.  

''Kada je u pitanju politička situacija u BiH, očito da je došlo do političkog bankrota aktuelne koalicije na svim nivoima. Koalicija funkcinište samo do onog trenutka kada treba raspodijeliti javne resurse, javna preduzeća...'' – rekao je Nikšić na konferenciji za novinare jučer u Sarajevu.

''Kada bi gledali tehničke stvari, moramo biti zadovoljni činjenicom jer je naša aplikacija za članstvo u EU prihvaćena kao kredibilna.

Ali, već sada imamo primjere da prilikom sastanka po ovom famoznom Mehanizmu koordinacije, na tim sastancima uopće ne učestvuju predstavnici Vlade RS.

Iz RS su dobili ono o čemu nisu ni sanjali, a to je da se bez njihovog učešća ne može ništa odlučiti, kao ni bez učešća kantona... ''– rekao je Nikšić.

On je dodao da ne vidi nikakav ozbiljan plan aktuelne vlasti da odgovori na Upitnik EU budu kredibilni.


(Fena/MOJportal)