Amel Tuka 12. put na meti doping kontrole u 2016. godini
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka rano jutros je po 12. put u godini na isteku testiran na nedozvoljena sredstva
Tekst: A A ANečuveno
Amel Tuka 12. put na meti doping kontrole u 2016. godini

Objavljeno 22.12.2016 u 11:39

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka rano jutros je po 12. put u godini na isteku testiran na nedozvoljena sredstva.

Bronzani s posljednjeg Svjetskog prvenstva i najbolji sportista naše domovine u 2015. godini ponovo se našao "na meti" IAAF-ove doping kontrole.

Na Tukinoj italijanskoj adresi kontrolori Svjetske atletske federacije pojavili su se rano jutros, a rođeni Kakanjac je o novoj doping kontroli svoje fanove i navijače obavijestio putem zvanične Facebook stranice.

Uz fotografiju dokaza o uzetom uzorku krvi Tuka je napisao: "Dobro jutro! Buđenje uz doping kontrolu ponovo! 12. kontrola ove godine!"

Zanimljivo da je prije tačno mjesec Amelu po jedanaesti put u 2016. godini uzet uzorak krvi ili i krvi i urina, a tada su ga kontroli IAAF-a prekinuli u gledanju utakmice Lige prvaka, također u Italiji.

Današnjom kontrolom Tuka je u ovoj godini u prosjeku kontrolisan jednom mjesečno, što je prilično nečuveno, ali i prava rijetkost čak i među najboljim i vrhunskim svjetskim atletičarima.(SPORTportal)