NS BiH prijeti kazna FIFA-e i UEFA-e
Faruk Hadžibegić istaknuti sportski stručnjak upozorio je da ovakvo ponašanje vodi ka blokadi NS BIH te izrazio bojazan da bi NS BiH mogao doživjeti gore sankcije nego kada je uveden Komitet za normalizaciju čiji je bio član
Tekst: A A AFaruk Hadžibegić
NS BiH prijeti kazna FIFA-e i UEFA-e

Objavljeno 22.12.2016 u 09:58

Novinarima FTV nije odobren zahtjev za akreditaciju za prisustvo na Izbornoj skupštini NS BiH koja se održava danas.

Reagirao je i UO Udruženja BH novinari koji je pozvao na bojkot ostale novinare te upozorilo čelnike Saeza da će o ovome obavijestiti i FIFA-u. 

''Zabrana FTV da prati javni događaj u organizaciji i NS BiH predstavlja grubo kršenja prava na slobodu informisanja i pristup događaju koji je od značaja za javnost. Ovaj postupak je istovremeno i diskriminacija novinara FTV u odnosu na druge medijske kuće i govori o neprofesionalnom postupanju čelnih ljudi Nogometnog saveza'' - saopćeno je.

Faruk Hadžibegić istaknuti sportski stručnjak upozorio je da ovakvo ponašanje vodi ka blokadi NS BIH te izrazio bojazan da bi NS BiH mogao doživjeti gore sankcije nego kada je uveden Komitet za normalizaciju čiji je bio član. 

Hadžibegić je u izjavi za Patriju kazao da se danas neće pojavljivati na Izbornoj skupštini jer nema logike za to i da ne može dati kredibilitet nečemu što je ilegalno.

''Ulazimo u veliku krizu i velika je opasnost od onoga šta će UEFA i FIFA reći na dešavanja u NS BiH. Oni trenutno misle da je očito kod nas med i mlijeko ali daleko je od toga. Nezapamćeno je da se novinarima uskrati pravo na rad jer onaj ko nema oraha u džepu ne treba da se boji govoriti pred kamerama. I ako novinari govore neistine postoji procedura za takvo što ali onemogućiti nekome rad je skandalozno'' - kazao je Hadžibegić.

Sjednica Generalne skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najavljena je za 11.00 sati u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Na dnevnom redu je izbor radnih tijela Skupštine, izbor počasnog predsjednika, izbor članova Izvršnog odbora i zamjenskih članova Izvršnog odbora, te Izbor predsjednika, prvog potpredsjednika i drugog potpredsjednika.


(NAP/MOJportal)