Utvrđuje se identitet osobe pronađene u šumi kod Zenice
Istražni tim policije MUPZDK-a u saradnji s dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva ZDK-a Sanjinom Kulenovićem danas su završili uviđajne radnje na lokalitetu u Osojnici kod Zenice, gdje je tokom jučerašnjeg dana pronađen ljudski skelet
Tekst: A A AMUP ZDK
Utvrđuje se identitet osobe pronađene u šumi kod Zenice

Objavljeno 21.12.2016 u 15:59

Istražni tim policije MUPZDK-a u saradnji s dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva ZDK-a Sanjinom Kulenovićem danas su završili uviđajne radnje na lokalitetu u Osojnici kod Zenice, gdje je tokom jučerašnjeg dana  pronađen ljudski skelet.

Skelet N.N. osobe pronađen je u šumarku u blizini mjesne kapele i nakon završetka uviđajnih radnji daljnja istraga odvijat će se u skladu za zakonskim postupkom- kazao je tužilac Sanjin Kulenović.

Pronađeni posmrtni ostaci bit će prebačeni u prosekturu JP Gradska groblja u Visokom gdje će se obaviti sudskomedicinska obrada i pokušati utvrditi identitet pronađene osobe.

Istražni postupak o ovom slučaju je u toku i javnost će biti upoznata o pojedinostima nakon što se u potpunosti završe sve istražne radnje- saopćeno je Feni iz Odjela za javnost policije MUPZDK-a.  


(Fena/MOJportal)