Juniori BiH danas protiv Finske u razigravanju za peto mjesto na EP
Juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon četvrtfinalnog poraza od selekcije Francuske sa 75:61, danas će igrati protiv Finske u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu
Tekst: A A ASamsun
Juniori BiH danas protiv Finske u razigravanju za peto mjesto na EP

Objavljeno 21.12.2016 u 09:59

Juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon četvrtfinalnog poraza od selekcije Francuske sa 75:61, danas će igrati protiv Finske u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Izabranicima selekotra Jospa Pandže preostala dva susreta su od velike važnosti jer će ekipa koja osvoji peto mjesto naredno godine izboriti plasman na  svjetskom prvenstvu U-19 u Kairu.

''Finska je nezgodna ekipa i zadnjih nekoliko godina puno ulažu u mlađe kategorije i vjerujem da nas čeka veoma teška utakmica. Moramo zaboraviti na  utakmicu s Francuzima i nastaviti dalje'' - kazao je reprezentativac Sani Čampara.

Bolja ekipa iz susreta BiH - Finska, koji se igra danas od 14.45 sati, sutra će za konačno peto mjesto igrati protiv pobjednika meča Španija - Rusija, dok će poraženi igrati za sedmo mjesto. 

U polufinalnim susretima danas se sastaju Italija i Francuska  te Njemačka i Litvanija.  


(Fena/SPORTportal)