Damir Beljo se vraća u ring u februaru
Bh. bokser Damir Beljo, koji je zbog povrede nakon saobraćajne nesreće morao odustati od borbe za titulu svjetskog prvaka u WBO verziji, najavio je novi meč početkom februara. Pripreme su već počele
Tekst: A A ABh. bokser
Damir Beljo se vraća u ring u februaru

Objavljeno 20.12.2016 u 14:39

Bh. bokser Damir Beljo, koji je zbog povrede nakon saobraćajne nesreće morao odustati od borbe za titulu svjetskog prvaka u WBO verziji, najavio je novi meč početkom februara.

Pripreme su već počele.

"Prošla su skoro tri i po mjeseca od saobraćajne nezgode, noga još nije kako treba. Pomalo se plašim dobrog osjećaja kad sam kući sa suprugom i sinom i kad imam vremena za porodicu te naravno, kad me ne tuku po glavi. Taj osjećaj je odličan, ali ga moram opet pokrenuti i vratit se 'degeneku', znoju, umoru i svemu 'lošem', jer nisam završio ono što sam sebi zacrtao", izjavio je Beljo.

On je zahvalan svima koji ga bodre i podržavaju na njegovom sportskom putu.

"Pripreme startaju već od ove sedmice, jer početkom februara očekujem povratak u ring: Veliko hvala BH Telecomu, koji će djelomično finansirati te priprema. Naravno, hvala i mojim dosadašnjim sponzorima koji su me pratili od početka i to nikad ne smijem zaboraviti. Hvala svim fanovima koji me bodre putem Facebooka i Instagrama. Moram se vratiti još jači i spreman dočekati meč za svjetski naslov, te ponosno promovisati sebe i zemlju iz koje dolazim", završio je Beljo.


(SPORTportal)