Da li će Skupština NS BiH zbog delegata iz BPK biti ilegalna!
Izborna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 22. decembra na Ilidži, a Izvršni odbor (IO) NSBiH već je predložio dnevni red Skupštine
Tekst: A A ANove nevolje
Da li će Skupština NS BiH zbog delegata iz BPK biti ilegalna!

Objavljeno 20.12.2016 u 14:26

Izborna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 22. decembra na Ilidži, a Izvršni odbor (IO) NSBiH već je predložio dnevni red Skupštine.

No, trenutno u krovnoj kući nogometa BiH vlada zbunjujuća atmosfera, optužuju se međusobno čelni ljudi NS BiH, a kako saznaje Patria politika je ključna u ovom slučaju!

U četvrtak se bira Nogometna vlada BiH, pa se dodatno stvar komplicira, jer je upitan kredibilitet Skupštine zbog četiri delegata iz BPK.

Da li će biti Skupština NS BiH uopće legalna nova je priča koja će dobrano uzdrmati nogometni svijet naše zemlje, a nakon svađe Elvedina Begića, predsjednika NS BiH i Faruka Hadžibegića.

Naime, i definitivno je potvrđeno da delegati iz Fudbalskog saveza BPK su ilegalni, a što jasno stoji u dokumentu kojeg objavljujemo. Dokument preuzmite ovdje

Inače, već duže vrijeme burno je u Goraždu, a upitan je kredibilitet predsjednika NS BPK Muhidina Raščića.

Podsjećamo, zakazana izborna sjednica Skupštine 21.09.2016. godine je trebala da bude otkazana zbog saznanja Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i ministra Damira Žuge da Fudbalski savez BPK Goražde na čelu sa predsjednikom Muhidinom Raščićem nikada nije izvršilo preregistraciju.

Prema odredbama zakonskih propisa i stanju izvršene registracije FS BPK Goražde, nema pravo obavljanja sportske djelatnosti, jer nije izvršen upis u Registar kod nadležnog Ministarstva u skladu sa Zakonom i statutom, pa svoje aktivnosti i djelatnost obavlja nezakonito.

Većina aktera su bili šokirani ovom činjenicom da FS BPK Goražde zapravo uopšte zakonito registrovan!

Sada je to i zvanično obznanjeno, a nova preregistracija je odbijena i to na dan 19. decembra, a dokument je kako saznajemo u NS BiH, ali reakcija još nema.


(NAP/SPORTportal)