Dragan Marinković Maca predstavom "Sunce tuđeg neba" nasmijao Sarajlije do suza
Glumac, voditelj i showman Dragan Marinković Maca premijerno je izveo pred sarajevskom publikom predstavu "Sunce tuđeg neba" u prepunom Bosanskom kulturnom centru
Tekst: A A ABKC
Dragan Marinković Maca predstavom "Sunce tuđeg neba" nasmijao Sarajlije do suza

Objavljeno 12.11.2016 u 12:04

Glumac, voditelj i showman Dragan Marinković Maca premijerno je izveo pred sarajevskom publikom predstavu "Sunce tuđeg neba" u prepunom Bosanskom kulturnom centru.

Regionalna hit predstava je u Sarajevu naišla na fantastične reakcije publike, a zbog velikog interesovanja organizatori najavljuju reprizu 1. decembra u Domu mladih.

Prodaja ulaznica počinje u utorak, 15. novembra u 12.00 na blagajni BKC-a, na platou Skenderija i u prodajnoj mreži kupikartu.ba.

U predstavi, koja je sinoć Sarajlije nasmijala do suza, Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?


(Klix/MOJportal)