Mračna budućnost interneta: Čekaju nas 'online' bolesti
Mnogi naučnici i istraživači bave se proučavanjem budućnosti svijeta. Jedno od takvih istraživanja zahvatilo je i budućnost interneta
Tekst: A A AIstraživanje
Mračna budućnost interneta: Čekaju nas 'online' bolesti

Objavljeno 04.01.2016 u 08:13

Mnogi naučnici i istraživači bave se proučavanjem budućnosti svijeta. Jedno od takvih istraživanja zahvatilo je i budućnost interneta.

Pew Research Center u suradnji sa Sveučilištem Elon trenutno istražuje kako će 2025. izgledati internet i način na koji ćemo ga tada koristiti. Istraživanje se temelji na činjenici kako za 10 godina vjerovatno nećemo niti primjećivati internet i kako će on biti utkan u svaku poru našega života, prenosi N1.

Predviđa se i rast obrazovnih institucija koje će nuditi usluge obrazovanja preko interneta te smanjenje moći kontrole državnih institucija.

Također, postoje i oni koji predviđaju nešto mračniju budućnost interneta. Sve češća zastupljenost cyber-terorizma može dovesti do potpunog uništenja World Wide Weba, što bi imalo katastrofalne posljedice.

''Privatnost i povjerenje će biti stvar prošlosti, a 'online' bolesti će razarati porodice.'', rekao je Llewellyn Kriel, direktor TopEditor International Media Servicea.

Nedavno je objavljen i kratki dokumentarac o apokalipsi interneta i društvenih mreža. Video je pomalo sarkastičan, a autor navodi kako je riječ o traileru za dugometražni film koji će snimiti čim se 'dokopa novca', piše Mix Mag Adria.


(MOJportal)