Dva francuska osvajača olimpijskih medalja su među 10 poginulih u sudaru dva helikoptera koji se dogodio u ponedjeljak navečer u Argentini, javlja CNN
Tekst: A A AReality show
U sudaru dva helikoptera poginuli francuski olimpijci

Objavljeno 10.03.2015 u 08:23

Dva francuska osvajača olimpijskih medalja su među 10 poginulih u sudaru dva helikoptera koji se dogodio u ponedjeljak navečer u Argentini, javlja CNN.

Helikopteri su letjeli prema gradu Villa Castelli, koji se nalazi u planinskom dijelu sjeverozapadne Argentine. Sportisti su putovali na snimanje reality TV showa "Dropped" za francusku televiziju TF1.

Osam Francuza i dva pilota Argentinca su poginuli u sudaru. Među poginulima je plivačica Camille Muffatt, koja je osvojila tri medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, bokser Alexis Vastine, koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u pekingu 2008. godine i mornarka Florence Arthaud.

Nesreća se dogodila nekoliko trenutaka nakon polijetanja u povoljnim vremenskim uvjetima. Helikopteri su pripadali lokalnoj vladi, a sudarili su se na visini od 100 metara iznad tla.


Poginulo je i nekoliko članova produkcijske kuće ALP TV koji su sudjelovali u snimanju avanturističke emisije, a strani mediji spominju i neka od imena stradalih: Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert i Edouard Gilles, te piloti Juan Carlos Castillo i Roberto Abate.

TF1 je izrazio žalost i solidarnost s porodicama žrtava.

"Iznenadna smrt naših sugrađana uzrokovala je golemu tugu", saopćeno je iz ureda francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Florence Arthaud (57) je bila jedna od prvih žena koja je izborila visoko mjesto u svijetu jedrenja, a 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac. Ona je 2. kolovoza 1990. godine svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

Camille Muffat (25) je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom.

28-godišnji Alexis Vastine osvojio je broncu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

"Toliko sam tužan, potresen i užasnut, ne mogu naći riječi", napisao je u Twitter poruci Sylvain Wiltord, bivši nogometaš u Arsenalu i također sudionik showa.

Cesar Angulo, šef sigurnosti provincije La Rioje rekao je kako informacije kojima raspolaže govore da nema preživjelih.

Istražitelji nastoje utvrditi tačan uzrok nesreće.


(MOJportal)