Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, objavio je Hayat TV u svom dnevniku večeras
Tekst: A A AFahrudin Radončić
Ne želimo u koaliciju sa SDA

Objavljeno 28.10.2014 u 19:56

Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, objavio je Hayat TV u svom dnevniku večeras.

Radončić je kazao da SBB ne želi da ima političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno. 

'Mi poštujemo koalicioni kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu da pokuša da napravi novu vladu na nivou Federacije i šire, ali mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno', kaže Radončić.

Ipak, formiranje vlasti bi se moglo odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvodljivo bez SBB-a ili DF-a.

'Vi možete ovdje doživjeti scenariju kakav je na Kosovu. Gospodin Tači je kao stranka naravno ostvorio 30 posto glasova, ima nerješivi problem već nekoliko mjeseci, da niko ozbiljan ne želi da koalira s njim, i ima  pobjedu jedna na jedan koja mu ništa ne znači. Prema tome niko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a je isključivo njihova i mogu raditi šta žele', istakao je Radončić.
 


(MOJportal)