U Tuzli uhapšeno 25 dilera, razbijena organizovana kriminalna grupa
U velikoj policijskoj akciji službenika MUP-a TK na otkrivanju i suzbijanju prometa opojnim drogama u ponedjeljak je uhapšeno 25 osoba i izvršen 31 pretres na području Tuzle, Kalesije, Lukavca i Gradačca. Kako nezvanično saznajemo, radi se o kriminalnoj grupi čiji je vođa Emir Kodžaga, jedan od najvećih narkodilera u TK.Među 25 uhapšenih je i Osman Vantić zvani Lage koji je blizak Mersedu Hadžiću Švicarcu i Mirza Subašić koji je ranije hapšen zbog terorizma
Tekst: A A AVelika akcija MUP-a TK
U Tuzli uhapšeno 25 dilera, razbijena organizovana kriminalna grupa

Objavljeno 05.08.2013 u 11:18

U velikoj policijskoj akciji službenika MUP-a TK na otkrivanju i suzbijanju prometa opojnim drogama u ponedjeljak je uhapšeno 25 osoba i izvršen 31 pretres na području Tuzle, Kalesije, Lukavca i Gradačca. Kako nezvanično saznajemo,  radi se o kriminalnoj grupi čiji je vođa Emir Kodžaga, jedan od najvećih narkodilera u TK.Među 25 uhapšenih je i Osman Vantić zvani Lage koji je blizak Mersedu Hadžiću Švicarcu i Mirza Subašić koji je ranije hapšen zbog terorizma, piše TIP.ba.

˝Službenici MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom i Kantonalnim sudom izveli su jutros akciju borbe protiv organizovanog krminala-borbe protiv rasturanja narkotičkih sredstava. Akcija je izvedena na području Tuzle, Lukavca, Kalesija i Gradačca. Ovom prilikom lišeno je slobode 25 lica i izvršen je pretres na 31 lokaciji. U akciji je učestvovala oko 200 službenika MUP-a TK koji će i dalje nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala˝, kazao je v.d. policijskog komesara Samir Aljukić.

Podsjećamo da su u posljednje dvije sedmice izvedene dvije velike akcije protiv narko grupa sa ovog područja. U prvoj akciji uhapšen je Senad Habibović kao vođa grupe i još 11 osoba. Pritvor je predložen za Senada Habibovića (27), Slađanu Hasić (32), Adnana Idrizovića (28), Nermina Tahirovića (28), Edina Livadića (39), Nikolu Rackova (25), Ibrahima Koliqija (31), Aliju Batanovića (29), Ademira Mujezinovića (29), Eldara Osmanovića (25), Muhameda Makolija (21) i Samira Vukovića (21), svi nastanjeni u Tuzli.

U drugoj akciji je uhapšeno 13 osoba, ali ovaj put okupljenih oko osuđenog Jasmina Čelikovića koji se već nalazi u zatvoru. Podsjećamo da su u ovoj akciji uhapšeni i službenici Kazneno popravnog zavoda u Tuzli zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili različita krivična djela.

Foto: TIP.ba


(MOJportal)