Tužilaštvo BiH uputilo Interpolu dokumentaciju o Keljmendiju
Zbog hitnosti djelovanja i mjere pritvora određene na Kosovu, ova informacija će biti dostavljena nadležnim pravosudnim i policijskim organima na području Kosova, saopćeno je iz Tužilaštva BiH
Tekst: A A ASarajevo
Tužilaštvo BiH uputilo Interpolu dokumentaciju o Keljmendiju

Objavljeno 07.05.2013 u 14:50

Nakon što je Tužilaštvo BiH danas od Ureda Interpola u BiH zaprimilo informaciju o lišenju slobode Nasera Keljmendija na području Kosova, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam Tužilaštva BiH, uputio je prema Interpolu dokumentaciju i informacije vezane za predmet koji se protiv ovog osumnjičenog vodi u Tužilaštvu BiH.

Zbog hitnosti djelovanja i mjere pritvora određene na Kosovu, ova informacija će biti dostavljena nadležnim pravosudnim i policijskim organima na području Kosova, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH će tokom dana, također prema Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, u skladu sa procedurom, uputiti zahtjev za izručenje osumnjičenog Nasera Keljmendija pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH je u stalnom kontaktu sa svim institucijama u BiH uključenim u ovaj proces, kako bi se preduzele potrebne aktivnosti za izručenje Nasera Keljmendija i njegovo procesuiranje u Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Nasera Keljmendija za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom ubistva.

Tužilaštvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv više osoba. 


(Fena/MOJportal)