Ja sam dobra doktorica i vrijedan radnik, moji rezultati su odlični!
Vratimo se samom „ekskuzivnom intervju“, bogato opremljenom, sa profesionalnim fotkama Seke Izetbegović u besprijekorno ispeglanoj bijeloj uniformi, bijelim soknicama, klompicama i slatkastim osmjehom. Oči para naslov, kaže Sebija Izetbegović: „Prije sam imala bolje mišljenje o Bakiru Nakašu“
Tekst: A A ASebija Izetbegović "uzvraća udarac"
Ja sam dobra doktorica i vrijedan radnik, moji rezultati su odlični!

Objavljeno 04.04.2013 u 07:38

I to smo dočekali da je Sebija Seka Izetbegović odlučila da u magazinu Gracija od 29.03.2013. godine "uzvrati udarac" i odgovori kritičarima. I to kako novinari magazina Gracija navode – ekskluzivno.

Treba se zahvaliti Seki Izetbegović što se smilovala da puku napokon objasni zašto je zaboga pristala da bude direktorica Opće bolnice „Dr Abdulah Nakaš“ i kako je izabrana po konkursnoj proceduri kao „najbolje rangirani kandidat“.

Vratimo se samom „ekskuzivnom intervju“, bogato opremljenom, sa profesionalnim fotkama Seke Izetbegović u besprijekorno ispeglanoj bijeloj uniformi, bijelim soknicama, klompicama i slatkastim osmjehom. Oči para naslov, kaže Sebija Izetbegović: „Prije sam imala bolje mišljenje o Bakiru Nakašu“.

Sebija o Nakašu: Imala sam bolje mišljenje o njemu nego što imam sada

Sebija se u intervju sudara sama sa sobom jer istovremeno tvrdi: „Dr. Bakira Nakaša ne poznajem, ako se izuzme nekoliko susreta pri kojima smo se ljubazno pozdravljali. Imala sam bolje mišljenje o njemu nego što imam sada“. Nakaša ne poznaje, ali sada imao gore mišljenje o njemu nego prije!?

Ostaje nejasno na osnovu čega je imala ikakvo mišljenje o čovjeku, ako ga ne poznaje, i zašto je sada mišljenje promijenila!? Možda zato što je ukazivao na sav jad postavljanja dotične u direktorsku funkciju i poniženje koje je doživio kao realno najozbiljniji kandidat za novi mandat!?

Pa kako je moguće da čovjek koji vodi Opću bolnicu 21 godinu, uspješno, odjednom postane najgore rangirani kandidat!? Mora se priznati da je Upravni odbor dobro odradio posao, u korist Sebije Izetbegović, tako što je najozbiljnijeg kandidata potukao do nogu!

Da ne ostane nedorečeno. Realno govoreći Bakir Nakaš je predugo bio direktor Opće Bolnice i bilo je vrijeme da to mjesto prepusti nekome drugom. Pošteno govoreni Nakaš je do sada jedini direktor medicinske ustanove koji je uspio da određene segmente rada u ustanovi drastično popravi i inovira. Kolektiv Opće bolnice je dobar kolektiv, sastavljen od odličnih profesionalaca uz dobro organizovan sistem rada, sa puno manjim procentom korupcije i mita, protiv kojih se Nakaš srčano borio. Ali dođe vrijeme kada se treba povući i to Nakaš nije mogao da shvati.

Sve u životu dobila na konkurs

Sebija se dalje u intervju  hvali da je sve u životu dobila konkursnom procedurom i to zasluženo, te „skromno“ navodi primjer da je postala šefica katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i to glasanjem kolegica i kolega i pobijedila sa 30:3. Dalje se Sebija hvali da je bila odlična direktorica i da to mogu potvrditi, čak i njeni uvaženi profesori, koji mogu da kažu sve najbolje o njoj i poštovanju koje im je ukazivala, e sad pazite ide najbolji dio, DOK IM JE BILA DIREKTORICA!!! Pa potpuno je nenormalno da neko postane direktor ili šef svojim profesorima, osim ako nije super brilijantan i super genijalan, što ruku na srce i pošteno govoreni Sebija nije.

Novinarka je još pitala Sebiju Izetbegović kako na sva ova dešavanja gleda njena porodica? Sebija kaže da su članovi njene porodice iznenađeni. I da se na nju obrušila lavina neutemeljenih laži i uvreda, te da je ona DOBRA DOKTORICA I VRIJEDAN RADNIK I DA SU NJENI DOSADAŠNJI REZULTATI RADA ODLIČNI! Mora se priznati Sebiji da joj je „skromnost“ velika vrlina.

A na pitanje šta su suprug Bakir i kćerka Jasmina rekli kad se odlučila prijaviti na poziciju dirketorice Opće bolnice... Sebija odgovara da su joj oboje rekli da ona to ZASLUŽUJE i da će dobro raditi svoj posao. Također je i dodala da članovi njenje porodice znaju da je ona vrijedan radnik i da je uporna u postizanju ciljeva...

Dobro(a) kuha(rica) Sebija

U konačnici Sebija je i dodatno „vrlo skromno“, kakva je i inače, predstavila sebe kao domaćicu te ustvrdila da misli da dobro kuha, da je majstor za rižu i meso, kisele sarme, paprikaš, bamiju itd. U zadnje vrijeme je Sebija pravila vrlo komplikovane kolače, koji su joj uvijek uspijevali. U slobodno vrijeme gleda seriju - Sulejman Veličanstveni...

U konačnici monoton intervju u kojem Sebija izetbegović pokušava odbraniti neodbranjivo. Bolje da je šutila. I pticama na grani je jasno da je dirketorica Opće bolnice „Dr Abdulah Nakaš“ postala zato što se dobro udala i zato što joj je muž Bakir Izetbegović suvlasnik SDA, a ne zato što je lijepa, pametna, sposobna, obrazovana. Ne negirajući da je možda lijepa i zvanično pametna i zvanično obrazovana i zvanično sposobna. Ti kriteriji u stranci njenog muža nikada nisu ni bili relevantni.

Seki novac za plate već 1. aprila

I na kraju i jedna dobra novina za radnike Opće bolnice. Kako je Seka postala direketorica plata je već prvog dana u mjesecu bila na računu što ranije nije bio slučaj.  Ipak nešto i pozitivno...

Foto: Screenshot magazin Gracija


(MOJportal)