Ministru Mašiću i načelniku Bećireviću uručene zahvalnice Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je zajedno sa načelnikom sarajevske općine Centar Dževadom Bećirevićem Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu
Tekst: A A ASarajevo
Ministru Mašiću i načelniku Bećireviću uručene zahvalnice Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

Objavljeno 24.09.2012 u 15:46

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je zajedno sa načelnikom sarajevske općine Centar Dževadom Bećirevićem Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Ovo je bila prilika da se upoznaju sa radom Instituta za sport, kao i da prisustvuju prezentaciji dijagnostičke opreme za koju su finansijska sredstva osigurana od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Općine Centar.

Ministar Mašić je na sjednici Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, na kojoj je takođe učestvovao sa načelnikom Bećirevićem istakao sljedeće:

Rad ovog instituta predstavlja i jedan od stubova daljeg razvoja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Svjesni značaja osiguravanja pretpostavki za kvalitetan rad Instituta, mi smo pružili finansijsku podršku za nabavku nove dijagnostičke opreme. Iskreno se nadam da će ova oprema unaprijediti naučno-istraživački rad u domenu sporta, što će u konačnici dovesti i do novih vrhunskih rezultata naših sportista na koje smo svi ponosni i koji su kohezioni faktor bosanskohercegovačkog društva.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je iskazao spremnost za nastavak pružanja snažne podrške razvoju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, koji je i lociran na području ove sarajevske općine.

Uz čestitke za dosadašnji angažman Instituta za sport, ministar Mašić je istakao da će i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u vremenu koje je pred nama aktivno sarađivati sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, pružajući mu maksimalnu podršku u okviru programa koje implementira na godišnjem nivou, saopšteno je iz FMON-a.


(MOJportal)