Sa Harisom Lulićem Stari Grad ide naprijed
U prepunoj sali Centra za kulturu Sarajevo održan je centralni predizborni skup SDP-a Stari Grad. Građanima su se predstavili kandidati za OV i kandidat za načelnika Haris Lulić
Tekst: A A APredizborni skup SDP-a
Sa Harisom Lulićem Stari Grad ide naprijed

Objavljeno 18.09.2012 u 13:54

U prepunoj sali Centra za kulturu Sarajevo održan je centralni predizborni skup SDP-a Stari Grad. Građanima su se predstavili kandidati za OV i kandidat za načelnika Haris Lulić.

Haris Lulić je predstavio svoju viziju Općine kao efikasne organizacije i smjelu viziju Starog Grada kao evropske, moderne i uređene sredine u kojoj je ugodno živjeti.

„Vaninstitucionalni centri moći udaljili su običnog čovjeka od rješavanja njegovog svakodnevnog problema. Dosta je minder politike u našoj općini! – poručio je kandidat Lulić i nastavio – Mi imamo sutrašnjicu! Sutra pripada nama!“

Nositeljica liste Tatjana Ljujić-Mijatović prisutnima je obrazložila strategiju SDP-a i poručila da su među kandidatima SDP-a visoko obrazovane osobe, iskusni političari, mladi, radnici, borci... „Ne možemo se zadovoljiti samo sa političkom demokratijom. Mi u SDP-u želimo socijalnu demokratiju u Starom Gradu gdje će svaki čovjek imati jednake mogućnosti i jednaka prava!” - kazala je na skupu Ljujić-Mijatović.

Svojim prisustvom na skupu kandidate su podržali predsjednik SDP BiH  Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik SDP BiH Damir Hadžić, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Glavnog odbora Svetozar Pudarić, predsjednik KO SDP BiH SarajevoFikret Musić i mnogi drugi zvaničnici SDP-a. Oni su izrazili žaljenje što ostaju bez kvalitetnog ministra saobraćaja i komunikacija ali i obradovali Stari Grad sa nadolazećim najboljim načelnikom do sada.

Sa osmjehom su poručili: „Harisa Lulića ne vole divlji taksisti, ne vole ga svi oni koji su prije nego je došao mogli krasti iz GRAS-a, ne vole ga svi oni koji su prije njega upisivali 8 cm a ugrađivali 3 cm asfalta na našim ulicama. Samo s ovakvim načelnikom Stari Grad ide naprijed!“.

Ovaj skup je bio prilika da se građani upoznaju sa kandidatima i planom SDP-a da od Starog Grada naprave općinu koja više neće zaostajati za ostalim gradskim općinama nego će postati jedna od vodećih općina u BiH.

Stari Grad treba postati razvijena općina kako su sa SDP-ovim načelnicima to postali Centar, Novi Grad, Tuzla, Bihać i druge urbane sredine u BiH. SDP će sa svojim evropskom, antifašističkom i državničkom politikom obnoviti općinu koja zbog bogate historije, multikulturalnosti i gostoljubivosti naroda, mora biti na popisu svjetskih turističkih destinacija. Stari Grad mora ići naprijed! – poručeno je sa skupa, stoji u saopštenju SDP-a BiH.


(MOJportal)