Uhapšen 19-godišnjak zbog krađe u džamiji
U subotu u 12 sati, službenici policije Četvrte PU, PS Hadžići lišili su slobode H, DŽ., rođen 1993, godine iz lladžića, zbog postojanja osnova sumnje daje dana 14/15. septembra od 22,00 do 08,00 sati, počinio krađu u džamiji, koja se nalazi u ulici Bjelašnička broj 1, Općina Hadžići, O navedenom obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo
Tekst: A A AMUP KS
Uhapšen 19-godišnjak zbog krađe u džamiji

Objavljeno 16.09.2012 u 12:26

U subotu u 12 sati, službenici policije Četvrte PU, PS Hadžići lišili su slobode H, DŽ., rođen 1993, godine iz lladžića, zbog postojanja osnova sumnje daje dana 14/15. septembra od 22,00 do 08,00 sati, počinio krađu u džamiji, koja se nalazi u ulici Bjelašnička broj 1, Općina Hadžići, O navedenom obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

NOVI GRAD SARAJEVO: UHAPŠEN M.A. ZBOG POSJEDOVANJA DROGE 
U subotu u 17,50 sati, službenici policije Treće PU, PS Novi Grad lišili su slobode M.A., rođen 1994. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga. O navedenom obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

NOVO SARAJEVO: UZ PRIJETNU PIŠTOLJEM IZVRŠIO RAZBOJNIŠTVO U "KONZUMU"
U subotu oko 20,35 sati, u prodavnici "Konzum" d.o.o. Sarajevo, u ulici Marka Marulića broj 23, općina Novo Sarajevo, od strane jednog NN lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo, nad uposlenicima Č. Dž. i T.S kojom prilikom je otuđena određena suma novca. O navedenom obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

STARI GRAD: PRONAĐENA NEAKTIVIRANA RUČNA BOMBA
U subotu oko 21,45 sati, obavještena je Prva PU- PS Stari Grad, da je u dvorištu kuće, vlasništvo B. N., koja se nalazi u ulici Hrvatin broj 4, općina Stari Grad Sarajevo, pronađena neaktivirana ručna bomba. O navedenom obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

KS: URUČENO 168 PREKRŠAJNIH NALOGA  
U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 168 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 49 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 19 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 6 vozača bez položenog vozačkog ispita, 3 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 4 vozila su isključena-neregistrovana, saopćeno je u nedjelju iz Odsjek za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo. 


(Fena/MOJportal)