Gerrard osudio vlasti zbog prikrivanja istine o Hilsborou
Kapiten fudbalskog kluba Liverpool Stiven Gerrard osudio je britanske vlasti zbog prikrivanja istine o tome šta se dogodilo na stadionu Hilsboro u Šefildu prije 23 godine kada je poginulo 96 navijača
Tekst: A A AKapiten Liverpoola
Gerrard osudio vlasti zbog prikrivanja istine o Hilsborou

Objavljeno 13.09.2012 u 12:00

Kapiten fudbalskog kluba Liverpool Stiven Gerrard osudio je britanske vlasti zbog prikrivanja istine o tome šta se dogodilo na stadionu Hilsboro u Šefildu prije 23 godine kada je poginulo 96 navijača.

Objavljivanjem još nekih dokumenata otkriveno je da je policija htjela da prebaci krivicu na navijače Liverpoola i da je po instrukcijama nadređenih mijenjala izjave kako bi ispalo da su žrtve bile pijane i da su od ranije poznate kao kriminalci i nasilnici. 

"Oni su se 23 godine borili za istinu i pravdu u ime žrtava i preživjelih. To je bila strašna tragedija za sve navijače Liverpoola", rekao je Gerrard.

On je dodao da su poslije tragedije koja se dogodila 15. aprila 1989. godine u Šefildu, žrtve i preživjeli oklevetani od ljudi koji su zloupotrebili svoj položaj i moć.

Gerrardov rođak, koji je tada imao 10 godina, bio je najmlađa žrtva polufinalne utakmice FA kupa s Notingem Forestom, kada su navijači nastradali u velikom metežu.

Klub Liverpool je u svom saopštenju zahvalio na izjveštaju, koji njegove navijače "potpuno oslobađa krivice".

 


(SPORTportal)