Van Persie je svjetska klasa, Messi nikad ne bi dao 72 gola!
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson ne skida osmijeh sa lica nakon što je uspio da dovede Robina van Persieja, za koga ima samo riječi hvale, pa je rekao da može da bude kao Eric Cantona, ali i da je bolji od Lea Messija
Tekst: A A AAlex Ferguson
Van Persie je svjetska klasa, Messi nikad ne bi dao 72 gola!

Objavljeno 18.08.2012 u 16:51

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson ne skida osmijeh sa lica nakon što je uspio da dovede Robina van Persieja, za koga ima samo riječi hvale, pa je rekao da može da bude kao Eric Cantona, ali i da je bolji od Lea Messija.

Van Persie se preselio na Old Trafford za sumu od 24 miliona funti i predstavlja sigurno najveći transfer ovog ljeta, a Ferguson mu predviđa da će ostaviti trag kao legendarni Cantona.

"Robin je igrač koji nam je nedostajao prethodnih godina, pravi golgeter. Uvijek smo imali takav tip napadača, kao što je bio Cantona. I bez Robina smo mogli do titule, ali nam je put ka njoj sada otvoreniji", istakao je Ferguson i dodao da ni sam nije vjerovao da će Holanđanin doći u crveni Manchester, a onda ga je uporedio sa Leom Messijem, prenosi Blic Sport.

"Van Persi je igrač svjetske klase, dokazan u Premijer ligi i Evropi. Ovo je najbolja liga, a u njoj Messi ne bi dao 72 gola", naglasio je 70-godišnji menadžer Uniteda.


(SPORTportal)