Čast je potpisati za Manchester United
U četvrtak je nizozemski napadač obavio liječničke preglede u Manchesteru i dogovorio osobne uvjete. Kad je sve dovršeno, dan kasnije je stavio autogram na ugovor s Manchester Unitedom i tako dovršio jednu od najvećih ovoljetnih saga prijelaznog roka
Tekst: A A AVan Persie
Čast je potpisati za Manchester United

Objavljeno 17.08.2012 u 14:05

 U četvrtak je nizozemski napadač obavio liječničke preglede u Manchesteru i dogovorio osobne uvjete. Kad je sve dovršeno, dan kasnije je stavio autogram na ugovor s Manchester Unitedom i tako dovršio jednu od najvećih ovoljetnih saga prijelaznog roka.

Prošle sezone bio je najbolji strijelac Premier lige s 30 pogodaka, a nakon Europskog prvenstva objavio je da ne namjerava produžiti ugovor s Arsenalom koji je trajao još 12 mjeseci. Topnicima nije preostalo ništa nego ga prodati što prije za što veći novac.

Osim Uniteda, za Van Persieja su se zanimali i Manchester City te Juventus, ali je Alex Ferguson poslao najbolju ponudu na Emirates.

"Robin je napadač svjetske klase što je dokazao u Engleskoj i u Europi", izjavio je menadžer Crvenih vragova za službene klupske stranice. "O njegovom talentu suvišno je pričati navijačima. Postigao je niz pogodaka u nekima od naših klasičnih dvoboja. Njegovo kretanje, realizacija i svestranost su izvanredni."

Van Persie se pridružuje ponajboljem napadu Premier lige u kojem su i Wayne Rooney, Danny Welbeck te Javier Hernandez.

"Čast je potpisati za Manchester United", rekao je 30-godišnji Nizozemac. "Veselim se što ću ići stopama mnogih velikih golgetera, donijeti svoje iskustvo i odigrati svoju ulogu u natjecanju za najveće trofeje u ovom sportu. Jedva čekam."


(SPORTportal)