City je ponovo prvi favorit za titulu
'Mislim da je City favorit, a nakon njega Manchester United, Chelsea i Tottenham', kazao je 65-godišnji trener, koji je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Tottenhamu nakon što je ekipa ostala bez plasmana u Ligu prvaka
Tekst: A A AHarry Redknapp
City je ponovo prvi favorit za titulu

Objavljeno 14.08.2012 u 09:58

Harry Redknapp označio je Manchester City kao glavnog kandidata za osvajanje naslova prvaka Engleske i ove sezone, ali je siguran da će Manchester United biti najveći konkurent gradskom rivalu.

'Mislim da je City favorit, a nakon njega Manchester United, Chelsea i Tottenham', kazao je 65-godišnji trener, koji je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Tottenhamu nakon što je ekipa ostala bez plasmana u Ligu prvaka.

'Arsenal će imati tešku sezonu ako ostane bez Van Persieja, i mislim da će Tottenham ove sezone biti ispred njih. Sir Alex Ferguson želi trofej ove godine i njegov tim će konstantno biti prijetnja Cityju.

Mislim da i Liverpool može bolje nego prošle sezone. Imaju sjajne igrače - Suareza, Carrolla, Gerrarda, Carraghera, Johnsona, odličnog golmana Reinu i nekoliko dobrih braniča. Mogu se ubaciti među prva četiri kluba', dodao je Redknapp.


(Fena/SPORTportal)