Zlatom u Londonu želim isprati gorak okus završetka premijerligaške sezone
Španjolski reprezentativni vratar i član Manchester Uniteda David de Gea izjavio je kako na Olimpijskim igrama u Londonu želi doći do samoga kraja i osvojiti zlato kako bi što prije i što lakše mogao zaboraviti ligaški neuspjeh s Crvenim vragovima
Tekst: A A ADe Gea
Zlatom u Londonu želim isprati gorak okus završetka premijerligaške sezone

Objavljeno 27.07.2012 u 11:39

Španjolski reprezentativni vratar i član Manchester Uniteda David de Gea izjavio je kako na Olimpijskim igrama u Londonu želi doći do samoga kraja i osvojiti zlato kako bi što prije i što lakše mogao zaboraviti ligaški neuspjeh s Crvenim vragovima.

Nakon infarktne završnice premijerligaške sezone i gubitak naslova prvaka Engleske u sudačkoj nadoknadi vremena od Manchester Cityja, vratar Manchester Uniteda David de Gea želi popraviti gorak okus osvajanjem najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama u Londonu sa Španjolskom.

"Želim završiti sezonu osvajanjem zlatne medalje kako bih zaboravio na završetak Premier lige. Nevjerojatno je koliko smo blizu bili osvajanju naslova. Moramo to ostaviti iza sebe i usredotočiti se na novu sezonu", izjavio je španjolski vratar za goal.com.

Svjestan je da kritičari opet guraju Španjolsku u prvi plan za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. "Normalno je da nas vide kao favorite jer Španjolska dominira nogometom. Volimo pritisak jer nas sve prodrma."

Zadovoljan je u novoj sredini. "Iako nisam osvojio naslov, imam pozitivno mišljenje o mojoj prvoj sezoni u Manchester Unitedu. Naučio sam puno i mislim da sam napredovao", dodao je 21-godišnjak.

Španjolska se na olimpijskom turniru nalazi u skupini s Japanom, Hondurasom i Marokom.

 


(SPORTportal)