Ne bi bilo u redu da po treći put nosim zastavu
Roger Federer je još jednom pokazao svoju veličinu. Iako ga je Švicarski olimpijski odbor izabrao za nositelja zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, on je tu čast prepustio svom partneru u konkurenciji parova Stanislasu Wawrinki
Tekst: A A ARoger Federer
Ne bi bilo u redu da po treći put nosim zastavu

Objavljeno 27.07.2012 u 09:31

Roger Federer je još jednom pokazao svoju veličinu. Iako ga je Švicarski olimpijski odbor izabrao za nositelja zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, on je tu čast prepustio svom partneru u konkurenciji parova Stanislasu Wawrinki.

Na OI u Ateni i Pekingu švicarsku zastavu na otvaranju nosio je Roger Federer. Švicarski olimpijski odbor izabrao je Federera kao nositelja zastave i na ceremoniji otvaranja Igara u Londonu, međutim Federer smatra kako ne bi bilo u redu da i po treći put on dobije tu čast te se zahvalio, a umjesto njega zastavu će nositi Stanislas Wawrinka.

"To je nešto posebno i malo sportaša dobije tu čast. Velika mi je čast bila predstavljati Švicarsku na taj način, zastavu sam nosio dva puta i bilo bi sjajno nositi ju i treći put, međutim smatram kako je važnije da još netko osjeti tu čast. Rekao sam Švicarskom olimpijskom odboru da bi netko drugi trebao dobiti priliku i dali su je mojem partneru u konkurenciji parova Stanislasu Wawrinki. Znam koliko mu to znači, mislim da su izabrali najbolju osobu, ne bih mogao osvojiti zlato bez njega", rekao je Federer.

U pojedinačnoj konkurenciji Federer i dalje čeka zlato s olimpijskih igara. Dosad je najbolji nastup imao u Sydneyu 2000. godine kada je završio četvrti. Kada već do zlata nije mogao u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio ga je u Paru s Wawrinkom u Pekingu kada su svladali švedsku kombinaciju Aspelin/Johansson.

"Osvajanje zlata u Pekingu je jedan od najvećih dosega u mojoj karijeri i volio bih to ponoviti. To je natjecanje koje se odvija jednom u četiri godine i zato je osjećaj još bolji. Na nama će biti veliki pritisak zbog toga, ali nadam se da ćemo napraviti dobar posao", rekao je Federer.

U pojedinačnom turniru Federer će krenuti protiv Kolumbijca Alejandra Falle dok će u konkurenciji parova startati protiv japanske kombinacije Nishikori/Soeda.

 


(SPORTportal)