Paraglajding reprezentacija BiH osvojila 12. mjesto na Evropskom prvanstvu
Ovo je prvo veliko takmičenje ove vrste na kojem je nastupila i bh. reprezentacija, u čijem sastavu su bili: Mirvad Zenuni, Ferid Memić, Zoran Petrović i Dino Delić
Tekst: A A AOhrid
Paraglajding reprezentacija BiH osvojila 12. mjesto na Evropskom prvanstvu

Objavljeno 12.07.2012 u 19:51

Paraglajding reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 12. mjesto na Evropskom prvanstvu u preciznom slijetanju, koje je održano u Ohridu.

Ovo je prvo veliko takmičenje ove vrste na kojem je nastupila i bh. reprezentacija, u čijem sastavu su bili: Mirvad Zenuni, Ferid Memić, Zoran Petrović i Dino Delić.

"Ne bismo bili iskreni kada bismo rekli da smo zadovoljni rezultatom. No, ako uzmemo u obzir da su ostale reprezentacije desetak dana prije početka takmičenja vršile trenažne letove i po takmičaru prosječno napravile po 20 slijetanja na cilj, možemo ipak reći da smo imali solidan nastup", izjavio je Mirvad Zenuni, selektor reprezentacije.

Nosilac titule evropskog prvaka u ekipnoj konkurenciji je Slovenija. U pojedinačnoj muškoj konkurenciji najbolji je bio Dimitar Ralev iz Bugarske, a u ženskoj konkurenciji Milica Marinković iz Srbije.

Svjetsko prvenstvo u ovoj disciplini 2013. godine bit će održano na Bjelašnici.


(Fena/SPORTportal)