Mesi prije Ronalda, Argentinac igra fudbal kao djeca na ulici
Selektor svjetskog i evropskog šampiona, reprezentacije Španije Del Bosque rekao je da više cijeni igrača Barcelone Lea Messija nego prvu zvijezdu Reala iz Madrida, Cristiana Ronalda
Tekst: A A ADel Bosque
Mesi prije Ronalda, Argentinac igra fudbal kao djeca na ulici

Objavljeno 12.07.2012 u 12:05

Selektor svjetskog i evropskog šampiona, reprezentacije Španije Del Bosque rekao je da više cijeni igrača Barcelone Lea Messija nego prvu zvijezdu Reala iz Madrida, Cristiana Ronalda.

"Messi ili Ronaldo? Više mi se dopada Messi, jer je mi je njegov stil ljepši, kao djeca koja igraju na ulici", rekao je Del Bosque španskim medijima.

Vođa "crvene furije" nije želio da prognozira ko će ove godine nagradu "zlatna lopta" za najboljeg fudbalera u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).  

"Ne sviđa mi se ta nagrada, to je sve samo marketing. Svi naši igrači su dobri fudbaleri i normalni ljudi. Naravno, neću odbiti ako mi daju nagradu, jer ne želim da naljutim FIFA", dodao je on.  

Del Bosque je prije dvije godine bio glavni kandidat za osvajanje nagrade za trenera godine, ali je priznanje otišlo u ruke tadašnjem šefu stručnog štaba Intera, Jose Mourinhu.

 


(SPORTportal)