Tito Vilanova potpisuje ugovor s Barcelonom na dvije godine
Iz Barcelone je u srijedu stigla vijest da su klupski čelnici španjolskog doprvaka dogovorili potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s novim trenerom Titom Vilanovom, a ceremonija potpisivanja zakazana je za danas
Tekst: A A AFC Barcelona
Tito Vilanova potpisuje ugovor s Barcelonom na dvije godine

Objavljeno 15.06.2012 u 12:01

Iz Barcelone je u srijedu stigla vijest da su klupski čelnici španjolskog doprvaka dogovorili potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s novim trenerom Titom Vilanovom, a ceremonija potpisivanja zakazana je za danas .

Era Pepa Guardiole završena je utakmicom finala Kupa Kralja i novim, 14., osvojenim trofejom, a u Barceloni su nastavili s praksom davanja prilika ljudima iz kluba , pa je nova tako ponuđena Guardiolinom pomoćniku Titu Vilanovi.

Iako je još krajem travnja procurila vijest kako će Guardiolu zamijeniti njegov pomoćnik Vilanova, službena potvrda stigla je tek u srijedu kada je Barcelona objavila priopćenje u kojem stoji: "Barcelona je postigla dogovor s Francescom 'Titom' Vilanovom. Dosadašnji pomoćnik postat će prvi trener momčadi, a ugovor će biti potpisan na razdoblje od dvije godine, točnije sve do 30. lipnja 2014. godine. Ugovor će biti potpisan u petak."

Vilanova je tek kratko bio u profesionalnim nogometnim vodama kao igrač, a u to vrijeme nastupao je u dresu Celte iz Viga, nakon čega se posvetio treniranju te tako pronašao put do velike Barcelone.

Prije nego je postao pomoćnik Pepa Guardiole, Vilanova je bio trener Barceloninoj B momčadi, nakon čega je njegov trenerski potencijal brzo prepoznat. Prema pisanju španjolskih medija procjenjuje se da će po sezoni zarađivati impresivnih 7 milijuna eura.

 


(SPORTportal)