Dva muškarca uhapšena zbog sumnje da su pucali na svećenika
Jedan uhapšeni je sa područja opštine Sokolac, a drugi sa područja Banjaluke
Tekst: A A ADerventa
Dva muškarca uhapšena zbog sumnje da su pucali na svećenika

Objavljeno 09.06.2012 u 14:00

Dva muškarca uhapšena su danas zbog sumnje da su 31. maja napali pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića i njegovu suprugu Jelicu u Kalenderovcima kod Dervente, rečeno je u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Jedan uhapšeni je sa područja opštine Sokolac, a drugi sa područja Banjaluke.

Hapšenje je obavila dobojska policija u saradnji sa pripadnicima centara javne bezbjednosti Banjaluka, Bijeljina i Istočno Sarajevo.

Prethodno su obavljeni pretresi na osam lokacija i to po tri na područja Banjaluke i Bijeljine, i dva na području Sokoca. Tom prilikom izuzeti su tragovi koji će biti poslati na vještačenje.

Pretresi su obavljeni na osnovu pribavljene naredbe Okružnog suda Doboj, a sve istražne radnje vođene su pod nadzorom dobojskog tužilaštva.

Policija je u toku dana saslušala više lica koji su se mogli dovesti u vezu sa ovim razbojništvom.

Nad uhapšenima je u toku kriminalistička obrada. Oni su od ranije poznati policiji po izvršenju ovakvih i sličnih krivičnih djela na području Republike Srpske.

Dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika provalila su u kuću i vezali sveštenika Todorovića koga su fizički maltretirali, a potom mu pucali u glavu. Razbojnici su vezali i sveštenikovu suprugu Jelicu i fizički je maltretirali.

Nekoliko dana ranije iz njihove kuće u Kalenderovcima ukradeni su laptop, zlatni nakit i oko 3.000 KM.


(Srna/MOJportal)