Zbog posjedovanja oružja i droge privedene dvije osobe
Službenici policije Pete PU priveli su u petak u 20.10 sati R. S. (1987.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga
Tekst: A A AMUPKS
Zbog posjedovanja oružja i droge privedene dvije osobe

Objavljeno 09.06.2012 u 11:52

Službenici policije Pete PU priveli su u petak u 20.10 sati  R. S. (1987.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Istog dana u 20.20 sati priveden je K. Č. (1982.) iz Sarajeva zbog  osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Od R. S. oduzet je pištolj marko "11S" kalibra 9 mm, s okvirom i 17 komada metaka kalibra 9 mm, kao i dva paketića od kojih je jedan sadržavao nepoznatu materiju koja asocira na drogu Speed i jedan paketić sa sadržajem koji asocira na drogu Marihuanu.

Od K. Č. oduzet je pištolj marko "V. Berbardclli Garđone" kalibra 7.65 mm s okvirom i sedam komada metaka kalibra 7.65 mm.

Obaviješten je tužilac kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Pomenute osobe predate su u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a narednog dana nad njima će biti nastavljena kriminalistička obrada.

PRIVEDEN ZBOG SUMNJE NA UBISTVO U POKUŠAJU

Službenici policije Prve PU - PS Stari Grad priveli su danas u 01,20 sati H. J. (1989.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je 6. juna oko 22.25 sati na području općine Centar počinio ubistvo u pokušaju na štetu Dž. D. iz Sarajeva.

Imenovani je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a nad njim će biti nastavljena kriminalisčka obrada.

URUČENO 326 PREKRŠAJNIH NALOGA

U redovnoj kontroli saobraćaja policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo proteklog dana uručili su 326 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 52 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, deset osoba bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Isključeno je i osam neregistriranih vozila, saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću MUP Kantona Sarajevo.


(Fena/MOJportal)