Na Fakultetu političkih nauka promovisan 'Studentski list'
Promocija „Studentskog lista“ održana je danas na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Promociji su prisustvovali predstavnici Uprave Fakulteta, profesori, saradnici, te studenti i ostalo osoblje Fakulteta
Tekst: A A ASarajevo
Na Fakultetu političkih nauka promovisan 'Studentski list'

Objavljeno 07.06.2012 u 18:29

Promocija „Studentskog lista“ održana je danas na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Promociji su prisustvovali predstavnici Uprave Fakulteta, profesori, saradnici, te studenti i ostalo osoblje Fakulteta.

Prisutnima se obratila prodekanesa za nastavu Fakulteta političkih nauka doc. dr. Lejla Turčilo, zatim mentorica i urednica časopisa prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić. U ime studenata obratila se Lamija Hodžić, saradnica u izradi ovog lista.

„Studentski list“ je svojevrsna riznica tekstova o društveno značajnim temama, koje svakom mudrom čovjeku mogu (i trebaju) biti veoma važan dio egzistencije u savremenom dobu.

Radi se o osvrtima i prikazima djela iz raznih naučnih oblasti, koje su studenti treće godine Žurnalistike na Fakultetu političkih nauka kreirali nakon savladavanja osnovnih teorijskih postavki o uređivanju sadržaja u medijima.

Ovi studentski radovi su zapravo praktični dio modula „Uređivanje u mass medijima“, koji su studenti pohađali tokom zimskog semestra akademske 2011/2012 . godine kod prof. dr. Fahire Fejzić-Čengić.

Radovi koji sačinjavaju „Studentski list“ predstavljaju pionirske korake studenata treće godine, Odsjeka za žurnalistiku, u njihovoj budućoj profesiji.

Promociju „Studentskog lista“ organizovali su studenti I godine master studija Odsjeka za komunikologiju, te se ovaj list tako može smatrati zajedničkim projektom više studijskih grupa Odsjeka za komunikologiju.


(MOJportal)