Behmen primio ambasadora Indonezije
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima primio je danas u Gradskoj upravi ambasadora Republike Indonezije u BiH Subijaksono Sujonoa
Tekst: A A AGrad Sarajevo
Behmen primio ambasadora Indonezije

Objavljeno 31.05.2012 u 12:40

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima primio je danas u Gradskoj upravi ambasadora Republike Indonezije u BiH Subijaksono Sujonoa.

Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio prijateljskoj Indoneziji na dosadašnjoj pomoći i podršci, a posebno na posljednoj podršci Bosni i Hercegovini za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Ambasador Sujono zahvalio je prijateljskom narodu Bosne i Hercegovine na pomoći u teškoj situaciji u kojoj se našla njegova zemlja nakon razornog cunamija, te na pomoći Gradskoj upravi u pronalaženju lokacije za zgradu Ambasade.

Kako je na prijemu zaključeno, sada postoje pretpostavke za jačanje i unapređenje odnosa između naših dviju prijateljskih zemalja i njihovih glavnih gradova.

Naglašeno je da dobre političke odnose treba ubuduće pratiti i razvijena ekonomska saradnja, saopšteno je iz Grada Sarajeva.


(MOJportal)