Poplave prouzrokovale milionsku štetu u Srebrenici
Prilikom posljednjih padavina, pojavilo se više od 40 klizišta uz lokalne i nekategorisane puteve na području ove općine Srebrenica, a mehanizacija pet građevinskih firmi radi na čišćenju tih puteva i sanaciji klizišta
Tekst: A A AVanredno stanje i dalje na snazi
Poplave prouzrokovale milionsku štetu u Srebrenici

Objavljeno 31.05.2012 u 08:50

U općini Srebrenica još je na snazi vanredno stanje, uvedeno nakon prošlosedmičnih poplava.

U toku je izgradnja nove kuće za petočlanu porodicu Andrić u naselju Žuti most, čiju kuću je odnijela vodena bujica, potvrdio je član Štaba i referent Civilne zaštite ove općine Hasudin Mustafić.

U ovom naselju potopljene su skoro sve kuće i oranice te uništeni usjevi. Da bi se izbjeglo plavljenje ovog naselja, čisti se i produbljuje korito rječice Križevice i podižu nasipi.


Prilikom posljednjih padavina, pojavilo se više od 40 klizišta uz lokalne i nekategorisane puteve na području ove općine, a mehanizacija pet građevinskih firmi radi na čišćenju tih puteva i sanaciji klizišta.


Ovih dana općinska komisija za procjenu šteta obići će ugrožena područja i sačiniti zapisnike.


Prema grubim procjenama, štete će biti oko milion KM, što je tri puta više u odnosu na štete koje su od početka ove godine pričinjene u općini Srebrenica usljed elementarnih nepogoda - velikog snijega, požara i prve poplave iz polovine maja.


(Fena/MOJportal)