Vatra zahvatila bioskop 'Kozara'
Veliki požar koji je izbio u bioskopu "Kozara" na Terazijama je lokalizovan, a gašenje će trajati još nekoliko časova, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić
Tekst: A A ABeograd
Vatra zahvatila bioskop 'Kozara'

Objavljeno 25.05.2012 u 18:37

Veliki požar koji je izbio u bioskopu "Kozara" na Terazijama je lokalizovan, a gašenje će trajati još nekoliko časova, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

On je naveo da uzrok požara još nije utvrđen i da je najvjerovatnije izbio na krovu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je za B92 da će vatrogasne ekipe biti na terenu do večernjih  časova.

"Požar je praktično lokalizovan, u toku je takozvano odimljavanje, a to će trajati još četiri ili pet časova. Do kraja dana požar će biti potpuno ugašen. Trenutno je jedini problem gust dim, ali građani mogu da ostanu u svojim zgradama i dovoljno je da zatvore prozore", rekao je Dačić.

On je dodao da uslovi za gašenje požara nisu dobri jer pristup bioskopu nije lak za vatrogasne ekipe.

"Zgrada je nepristupačna za vatrogasne ekipe. Zanimljivo je i da u zgradi nije bilo nikoga, pa čak ni obezbeđenja, pa su vatrogasci morali da provaljuju kako bi ušli u `Kozaru`", rekao je Dačić.

Vatra je zahvatila krov napuštenog bioskopa oko 14.00 časova, u zgradi nije bilo nikoga, dok se gust dim satima nadvijao nad prolazom Bezistan, u Nušićevoj, Terazijama i Trgu Nikole Pašića, zbog čega je bio zaustavljen saobraćaj na Terazijama.


(Srna/MOJportal)