U centru Sarajevo od snijega očišćeno 2.000 stabala
Načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević je kao komandant općinskog Štaba civilne zaštite pokrenuo u jutarnjim satima akciju uklanjanja snijega s drveća
Tekst: A A AOpćina Centar
U centru Sarajevo od snijega očišćeno 2.000 stabala

Objavljeno 14.05.2012 u 15:51

Načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević je kao komandant općinskog Štaba civilne zaštite pokrenuo u jutarnjim satima akciju uklanjanja snijega s drveća.

U gradskom parku ''Jezero'' ispod porodilišta ''Zehra Muidović'', četrdesetak općinskih uposlenika i volontera zajedno s radnicima komunalnog preduzeća ''Park'' skinuli su snijeg s oko 2.000 posađenih stabala.

Uklonjen je i snijeg s drveća oko Olimpijskog stadiona ''Koševo'', duž ulice Patriotske lige te u parkovima kod Austrijske kuće i Druge gimnazije, a osim polomljenih grana i oborenih nekoliko stabala, snijeg nije prouzrokovao štetu na imovini građana, saopćeno je iz Općine Centar.

U akciji su učestvovali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' koji su čistili snijeg i uklanjali polomljeno granje u ulicama Džidžikovac, Ejuba Ademovića, Bolnička, Višnjik, Bjelave, Zaima Šarca, Pruščakova, Marcela Šnajdera, Avde Hume, Husrefa Redžića kod brojeva 4 i 14 te u krugu Kliničkog centra Koševo.


(Fena/MOJportal)