Na spomen obilježju 'Bitke na Sutjesci' obilježen Dan Evrope i Dan borbe protiv fašizma
Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježju Bitke na Sutjesci, na Tjentištu, danas je obilježen Dan Evrope i Dan borbe protiv fašizma
Tekst: A A ATjentište
Na spomen obilježju 'Bitke na Sutjesci' obilježen Dan Evrope i Dan borbe protiv fašizma

Objavljeno 09.05.2012 u 20:28

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježju Bitke na Sutjesci, na Tjentištu, danas je obilježen Dan Evrope i Dan borbe protiv fašizma.

"Ovdje se odigrala bitka koja je bila prekretnica u Drugom svjetskom ratu, kada su sile pobjednice ostvarile veličanstvenu pobjedu nad njemačkim fašizmom", rekao je načelnik Foče Zdravko Krsmanović.

Vijence na Tjentištu položile su i delegacije SUBNOR-a, ambasada Srbije i Crne Gore u BiH te Nove socijalističke partije

"Zadovoljstvo je biti danas ponovo ovdje da pokažemo poštovanje prema svim poginulim u borbi protiv fašizma. Ove prirodne ljepote koje nas okružujuna vode nas na poštovanje a onda kada još pomislite na stradanje onih koji su se borili za slobodu, morate samo da zastanete i zaćutite"
, rekla je otpravnica poslova u ambasadi Srbije u BiH Ljiljana Milojević-Borovčanin.

Ambasador Crne Gore Dragan Đurović naglasio je kako je on lično potomak porodice koja je na Sutjesci izgubila sedam članova.

"Posebno mi je drago što se ovakva mjesta posjećuju na 9. maj " - rekao je Đurović.


(Fena/MOJportal)