Hodgson dogovara preuzimanje Engleske
Engleska potraga za novim izbornikom bliži se kraju, a tamošnji nogometni savez odlučio se za Roya Hodgsona. Preostalo je dovršiti pregovore
Tekst: A A AEngleska potraga za novim izbornikom
Hodgson dogovara preuzimanje Engleske

Objavljeno 30.04.2012 u 14:09

Engleska potraga za novim izbornikom bliži se kraju, a tamošnji nogometni savez odlučio se za Roya Hodgsona. Preostalo je dovršiti pregovore.

Predsjednik Engleskog nogometnog saveza David Bernstein potvrdio je kako je 64-godišnji Roy Hodgson jedini trener s kojim se pregovara o preuzimanju izborničke funkcije Gordog Albiona.

"Jedino smo Hodgsonu pristupili i zasad se držimo zacrtanog plana kako bismo ga pravovremeno postavili za izbornika. Međutim, prvo treba dovršiti razgovore s njim. Tek onda ćemo moći dati neku službenu obavijest", izjavio je.

Roy Hodgson je trener West Bromwich Albiona, a ugovor s klubom istječe mu 30. lipnja. WBA je već dao svoj "blagoslov" Hodgsonovim pregovorima sa savezom.

Engleska javnost i tamošnji mediji ostali su prilično začuđeni izborom te se pitaju kako je moguće da je Hodgson jedini kandidat, pogotovo u svjetlu činjenice da je mnogima prvi izbor za nasljednika Fabija Capella bio Harry Redknapp.

Hodgson je u svojoj trenerskoj karijeri tri puta bio izbornik. Vodio je Švicarsku, Ujedinjene Arapske Emirate i Finsku.

 


(SPORTportal)