Radnici 'Granita' dobili priliku da svojim radom, znanjem i zalaganjem zarađuju plaću
“Granit“ je rezultat zalaganja Vlade Federacije i Vlade Kantona da radnicima stvori uslove da rade i ovo je primjer da imamo potencijala za promjene, izjavio je potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, danas nakon posjete pogonima tog preduzeća u Jablanici
Tekst: A A ASvetozar Pudarić
Radnici 'Granita' dobili priliku da svojim radom, znanjem i zalaganjem zarađuju plaću

Objavljeno 12.04.2012 u 13:50

Ovaj zvuk mašina sve nam govori, proizvodnja je krenula, radnici su dobili priliku da svojim radom, znanjem i zalaganjem zarađuju plaću, to je veliko osvježenje za Jablanicu, Kanton i cijelu Federaciju BiH.

“Granit“ je rezultat zalaganja Vlade Federacije i Vlade Kantona da radnicima stvori uslove da rade i ovo je primjer da imamo potencijala za promjene, izjavio je potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, danas nakon posjete pogonima tog preduzeća u Jablanici.

Raduje da su svi na istoj strani i radnici, i stečajni upravitelj i uprava, ovo je primjer da stečaj ne znači nestanak firme nego ozdravljenje, da ostane ono što je zdravo.

Organi pravosuđa sudovi i tužilaštva treba što prije da završe svoj posao, da donesu pravdu ovim ljudima, to jest da proizvodnja krene punim kapacitetima, što znači i uključivanje svih radnika u proces proizvodnje, rekao je Pudarić.

Zadovoljstvo posjetom izrazili su radnici, uprava i stečajni upravitelj, jer ona znači podršku „Granitu“ koja je sada jako potrebna, rekao je stečajni upravitelj Velija Sabljić, koji kaže da svakodnevno prati dešavanja i raspoloženje radnika koje je na visokom nivou.

U delegaciji koja je posjetila Granit bili su i ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona Aner Zagorčić i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević.


(Fena/MOJportal)